Japanske slibesten versus elektriske knivslibere

Japanske slibesten er det bedste valg til køkkenknive

Japanske slibesten er klart overlegen i forhold til alle andre slibemidler og slibemetoder.

Visning af japansk slibesten som sælges hos www.nyttigbras.dk
Japansk Slibesten fra www.nyttigbras.dk

Elektriske og lignende knivslibere er absolut intet værd, på en rigtig køkkenkniv, som er fremstillet og udført i hård-stål!
Denne type af knisliber, kan kun anvendes på en standset køkkenkniv ala Zwilling, Victorinox, Wüsthof, Rådvad, Rosti osv,

For en typisk europæisk køkkenkniv i rustfrit stål, der er diamant og kreamiske slibe-løsninger IKKE egnet.

Slibning med diamant og keramik er mere beregnet til hårdstål, det vil sige smedet stål som VG10, VG Max m.fl.

Ved slibning af standard køkkenknive, bruges japanske slibesten, slibestål af stål (vælg altid den fine og ikke den grove)

Læs mere om valg af slibesten til køkkenknive

Har man køkkenknive lavet af hård-stål, så bruges japanske slibesten.

Diamantstrygestål bør her, kun anvendes til polish ved denne type køkkenknive.
Til daglig pleje af køkkenknive, kan slibestål anvendes til retning af knivæggen.

Elektriske hobby løsninger er altså fuldstændigt spild af penge og ødelagte knive som result!
Faktisk er det lige så godt, at slibe en køkkenkniv på en fortovsflise, som det er at bruge elektriske knivslibere.

En køkkenkniv skal holde til mange timers brug i forbindelse med madlavning. Den kommer på hårdt arbejde og skal kunne klare mange skære, snitte og hakke-opgaver. Derfor bør man aldrig gå på kompromis, når man står over for at skulle købe nye køkkenknive til sit køkken.

Råd om køb af køkkenknive:

A. Køb altid køkkenknive i ordentlig og god kvalitet.
B. Køkkenknive bør altid være skarpe
C. Køb en japansk slibesten i god kvalitet
D. Brug den nødvendige tid på slibning af knivene og hav den rette mængde af tålmodighed.

Teknisk information om hård-stål og køkkenknive:

1. En typisk smedet køkkenkniv i hårdstål, har en hårdhed på 60-63HRC
2. En typisk standard europæisk køkkenkniv har en hårdhed på 53-56HRC

Previous Entries Kæmpe sortiment af foldeknive Next Entries Schweizerkniv Konceptet

2 thoughts on “Japanske slibesten versus elektriske knivslibere

  1. Jeg er helt enig, med jer i at japanske slibesten er de bedste til køkkenknive.

    Faktisk så er anvendelse af denne type af slibemidler også langt mere klimavenligt.

    Takker virkelig mange gang for dette uddybende indlæg om slibning af knive.
    Nu ved jeg jeg, hvor jeg skal købe mine næste slibesten henne:)
    God dag til jer og forsæt endelig med det flotte arbejde her på siden.

  2. Vi har selv investeret i nogle rigtig lækre og meget skarpe japanske køkkenknive fra Kasumi!

    Et godt råd hvis man ikke benytter sine knive i længere tid:

    Smør et tyndt lag af mineralsk olie på jeres japanske køkkenknive, og pak dem efterfølgende ind i avispapir.
    Hold selve indpakningen samlet med en kraftig elastik.

    På den måde undgår man rustdannelse på alle skarpe knive, og man kan som resultat have glæde af dem i mange år.

Comments are closed.